Сме или не сме?

/Внимание!!! Много букви/
Верно, че са делихме на айдуци и апаши, консерви и либерали, два синода, ми ся почнааме на двье ДеПиСеьета, две БеСиПета, Величие и то са раздели, ама още не са се определили, оти Киро Брейка не е пущил общонационално обръщение, та всица тръпнем.
Кат гльедам що са случва в последните (не само) дни, хич са не зачудвам, дека близо 500 г. сме си били баш-добре в Османската империя. (Или Отоманската, не знам как се пише правилно)
Чуда са само (не само де, ама в конкретният случай), Испанците дека па близо 800г са си живуркали у Арабското присъствие, как са оцелели и що не са имали барем един Вазов да им напише неколко романа и 2-3 стихотворения или барем една Шипка?
И мани, че са биле Арабски роби, ма напук са отгледали 100 вида Прасета – за хамон, за бут, за врат, за сланина, за кума, за тъщата, за бат Бойко (нали имал Къща там некъде)
Чудя се и са не начудвам, ама стигам до друг един извод – барем 200-300 години не са ни стигнали, да ги стигнем Испанците и за това е виновна Руската Империя, оти след 5 войни с Турция (неуспешни), на 6-тата баш нас е решила да ни освободи преждевременно.
Нека ни сега. Делим се кат зелени еуглени.
Ама па вий:

Leave a Reply